min första blogg och partikongress…

by

Har äntligen kommit fram till bloggens förtrollande värld – eller vad det nu kan bli? Ska direkt erkänna att jag är total nybörjare, men med proffsiga kamrater så ska det nog fixa sig.

Känns spännande och lite nervöst att vara kongressombud, många frågor att sätta sig in i, mycket material att läsa och ett mycket viktigt avstamp för oss socialdemokrater inför valrörelsen 2010!
Monica_Hallquist
Sverige och Jämtland/Härjedalen har helt enkelt inte råd att ha kvar en borgerlig regering! För mycket mänskligt lidande och för mycket resursslöseri pågår idag. Vi behöver ha en rättvis och solidarisk regionalpolitik och det ska jag driva där nere, tillsammans med alla andra ombud härifrån. Känns bra att veta att vi tillsammans kommer att göra vårt yttersta för att bidra till en valmöjlighet som innebär större trygghet, framtidstro och möjligheter till utveckling.

Det finns en spännande och inspirerande motion som socialdemokraterna nyss lagt till riksdagen ”Socialdemokratisk politik för konkurrenskraftiga regioner i en globaliserad ekonomi” 2009/ 10:s 81019. Där framgår det tydligt att regionalpolitiken behöver tas på betydligt större allvar än vad den görs nu, och att Socialdemokraterna är det parti som har tydliga och konkreta förslag – citat ur motionen:

”Vi socialdemokrater accepterar inte att regionalpolitiken reduceras till en lågambitiös politik för gles- och landsbygd. En kraftfull regionalpolitik måste anta utmaningen att formulera övergripande tillväxt- och utvecklingsstrategier för hela landet. En landsända kan inte ses isolerat från en annan. Företag, naturresurser och arbetskraft återfinns i alla delar av landet och de är sinsemellan sammanlänkande i ett komplext system av produktion och transporter som knyter Sverige samman. För oss socialdemokrater är det oerhört angeläget att solidariteten mellan Sveriges regioner vidmakthålls. Vår solidariskt uppbyggda välfärd, där det kommunala skatteutjämningssystemet spelar viktig roll, bidrar ytterligare till att stärka de ekonomiska banden mellan olika delar av landet. En fortsatt kommunalekonomisk utjämning är därför ett nödvändigt verktyg för att fortsatta kunna garantera en likvärdig kvalitet i välfärdstjänsterna oavsett var i landet man bor.”

Känns skönt att vara med i ett parti som tar ansvar för hela landet och nu ska vi få till riktigt bra skrivningar i våra riktlinjer också, och fatta solidariska beslut för landet, regionen och den lokala nivån.

Nu väntar allt annat som behöver göras innan styrelse -och medlemsmötet ikväll, packning inför resan, pussa familjen och framför allt mitt barnbarn innan jag reser!

Monica Hallquist (S)
Ordf. för socialdemokraterna i Berg

Läs även andra bloggares
intressanta åsikter om , , , ,

Annonser

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: