Dygnet innan….

by

Dags att packa. – Kläder, kostym till kongressfesten, tandborsten, 7,7 kg kongressmaterial, egna anteckningar, dator…

…och så en himla massa tankar i huvudet om hur kongressen borde sluta…

– tydliga ställningstaganden för  rättvisa, arbete, solidaritet och en välfärd för alla. Det är inte svårt att bli inspirerad, när Alliansen flera gånger i veckan så tydligt markerar sin politik för vi och de!
Stugan
Just nu förs en politik som tydligt fokuserar på att var och en av oss skall lösa alla våra behov själva. Det känns märkligt att se framför allt Centerpartiet svänga från ett parti som i hyfsad utsträckning stått på den lilla människans sida i kampen för hela landets överlevnad till ett parti som sittande i knäet på Moderaterna säljer ut den svenska välfärden.

Allt skall privatiseras – inte för människornas bästa, utan för privatiseringsiverns egen skull. Är Centerpartiet lurat. Har de inte förstått att 100 miljarder i sänkta skatter, istället skulle behövas inom välfärden ute i skolorna, på sjukhusen, i äldreomsorgen och på hälsocentralerna…

Inser de inte att en politik som tar statsbidrag från glesbygd och ger till storstad gör förlorare av alla, när människor flyttar, när bensinmackar läggs ned och butiken slår igen.

Att slå på de som redan ligger genom sänkta stöd till sjuka och arbetslösa rimmar illa med normal solidaritet.

Att sedan gå till val på ytterligare sänkta skatter, när kommuner och landsting måste varsla pga sjunkande skatteintäkter och förluster i statsbidrag måste tyda på att de missat något.

Under kongressen måste vi slå fast att en ansvarsfull ekonomisk politik sätter jobben först!

Det måste vara en självklarhet att skattenivån i Sverige skall motsvara behovet för att säkra välfärdens långsiktiga finansiering – då duger det inte med ansvarslösa skattesänkningar för de som redan har god ekonomi…

För oss socialdemokrater måste ett skattesystem också bygga på rättvisa mellan lön, pension och annan ekonomisk ersättning.

Med det i tankarna, kan Kongressen debattera välfärdens innehåll och fördelning och sluta som en kongress som tagit fasta på ett politiskt innehåll som tar solidarisk utgångspunkt i framtiden!

Robert Uitto (S)

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: