Nu är det dax…

by

DSC02623

Så är vi samlade inför kongressen – resan ned gick bra och hela gänget har nu intagit en stärkande lunch för att klara jobbet i de olika temagrupperna som skall arbeta under eftermiddagen och kvällen.

Klockan 13 talar Mona Sahlin i sitt inledningsanförande som blir avgörande för hur nivån läggs på kongressen. Hennes debattartikel i dagens DN är lovande, men andas kanske lite för lite av den lyssnande inställning som partistyrelsen kommer att behöva inta under bla utbildningsavsnittet och skolavsnittet för att klara av att samla upp partiets verkliga inställning i skolfrågorna.

Under eftermiddagen handlar det för mig om att deltaga i temagruppen kring ekonomin, där inte minst skattefrågan blir viktig. I det fallet handlar det dels om att hitta en nivå på skatteuttaget som klarar utvecklingen av välfärden, men som också uppfattas som rimlig av det stora flertalet. I det arbetet ingår också att hitta ett skatteuttag som värderar arbete och pension på samma sätt.

De stora skattesänkningar som nu skett hotar ju i grunden vår gemensamma välfärd, men också synen på skatten som ett rättvist instrument.

De bäst ställda i Sverige har egentligen berövats möjligheten att bidra solidariskt till välfärden genom att betala skatt efter bärkraft!

Vår grundsyn att arbetslöshet inte bekämpas med sämre villkor för de arbetslösa utan med en aktiv arbetsmarknadspolitik måste bli tydlig.

Nu väntar så kongressinvigningen som alltså blir startskottet på fem dagars politiskt arbete för att forma vårt budskap framåt.

Vi hörs vidare!

Robert Uitto (S)

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: