Ombuden från länet gav partistyrelsen sitt första nederlag

by

SAP-Ros30mmPressinformation
från ombuden från Jämtlands län vid Socialdemokraternas partikongress 28 oktober – 1 november

Efter votering på ett yrkande lagt av Ann-Sofie Andersson, fick partistyrelsen sitt första nederlag under kongressen. Ann-Sofie Andersson hade föreslagit att de politiska riktlinjerna skulle kompletteras med att beskriva vikten av den sociala ekonomin:

”Fungerande lokala och regionala nätverk inom den sociala ekonomin är viktiga för företagande och arbetsmarknaden. Kooperation och andra aktörer inom den sociala ekonomin har en viktig roll för den regionala tillväxten och ska stödjas.”

På detta hade partistyrelsen yrkat avslag.
– Det är tur att kongressen är klokare än partistyrelsen, kommenterade Ann-Sofie Andersson, partistyrelsens nederlag i voteringen..

Vid förra kongressen så fick länets ombud med sig partikongressen på en motion för att utveckla en politik för social ekonomi. Trots detta fanns det ingenting i de politiska riktlinjerna om den sociala ekonomin.
– Det visar att partistyrelsen inte har insett kraften i den sociala ekonomin, säger Ann-Sofie Andersson, kongressombud. Här finns det en fortsatt stor uppgift.

Granskningsutskottet kritiserar också partistyrelsen, efter en skrivelse från Jämtlands läns partidistrikt, som ifrågasätter hur arbetet gått med förra kongressens beslut. ”… granskningsutskottet konstaterar att partistyrelsen inte har låtit kongressbeslutet – eller dess anda – vägleda utarbetandet av olika styrdokument. Utskottet beklagar detta, särskilt som socialdemokratin, både partiet självt och många av dess företrädare, under mycket lång tid av sin historia har spelat en avgörande roll för framväxten av organisationer, som med dagens terminologi skulle anses vara en del av den sociala ekonomin.” (ur granskningsutskottets rapport).

Läs även andra bloggares intressantaåsikter om , , ,

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: