En regionalpolitik för ett sammanhållet Sverige!

by

Pressinformation
från ombuden från Jämtlands län vid Socialdemokraternas partikongress 28 oktober – 1 november

Den Socialdemokratiska partikongressen uttalade tydligt att hela landet ska leva. Regionalpolitiken ska syfta till att lyfta utvecklingen i alla regioner. Oavsett var människor väljer att bo ska villkoren för arbete och företagande, utbildning, grundläggande samhällsservice och välfärd vara likvärdiga. Möjligheterna i alla delar av landet måste tas tillvara.

– Socialdemokratins regionalpolitik måste handla om att hålla samman Sverige. Det blev också kongressens beslut, säger Monica Hallquist, ombud på Socialdemokraternas partikongress.

– Vi ska fylla ut det vakum som har uppstått som en följd av Alliansens och Centerns styre. Regionalpolitiken är en viktig framtidsfråga. Vi behöver sammanhållning. Vi hör ihop, sa Monica Hallquist, ombud på Socialdemokraternas partikongress, i kongressdebatten
Monica_Hallquist
– De många och långa diskussionerna har gjort att förslaget nu är mycket bättre. Där de krav som vi fört fram finns med, säger en nöjd Monica Hallquist, ombud på Socialdemokraternas partikongress, efter kongressens beslut som innehöll alla förändringar som Monica föreslagit.

Monica pekad i det sista på självklarheten att EU:s sammanhållningspolitik och den nationella politiken för regionernas utveckling måste samordnas bättre. Detta fick också kongressens stöd.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: