Välfärden, skatten, ekonomin och skolan…

by

Partiet 014

– se så fint vi jobbar….

Nu är vi inne på kongressens fjärde dygn och alla känner sig säkert lite slitna. Vi fick i alla fall möjlighet till några timmars mer sömn denna natt, tack vare ett effektivt arbete under gårdagskvällen.

Just nu har vi bakom oss många brtvis a debatter, diskussioner, förhandlingar i korridorer och över en kopp kaffe som lett till grundläggande beslut kring finansiering, skatter, fördelning, utbildning och miljö som kan ligga till grund för den Välfärdsdebatt som vi just nu har på kongressen. Där handlar det om en rättvis fördelning av det viktigaste vi har tillsammans – vården, omsorgen, tandvården och andra trygghetssystem.

I den debatten har vi nu klara ställningstaganden som handlar om att vi inte accepterar att vinster tas ut hur som helst till vilket pris som helst i vården, skolan och omsorgen.

Nu handlar det också om att vi säkerställer en hög kvalité i våra skolor och att vi kan gå ut och visa på skillnader i skolpolitiken, där vi vill ge alla barn samma chans! Nu handlar det om att vi kan ge samma kvalité i omsorgen och vården även i glesbygdslän – inte som i Alliansens politik där det numer är rik mot fattig – stark mot svag, både bland människor och delar av landet!

TIll välfärden hör också sådana frågor som tillgång till kultur – den frågan skall vi ta under morgondagen!

Vi har ju också haft en bra debatt och ett bra beslut o rättvisa skatter, där pensioner skall beskattas på samma sätt som lön – inte högre!

Snart dax för lunchuppehåll och sedan mer debatter kring välfärden, tal av Göran Persson och Ingvar Carlsson, samt Wanja Lundby-Wedin.

När sedan kvällen kommer blir det KONGRESSFST !!!!

Robert Uitto (S)

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Välfärden, skatten, ekonomin och skolan…”

 1. Else Says:

  Hej vad har sagts om funktionshindrades livs villkor?

  • Katarina Nyberg Finn Says:

   Detta säger vi Socialdemokrater om funktionshindrades livsvillkor

   Att ha ett fysiskt eller psykiskt funktionshinder är ofta förknippat med att bli diskriminerad. All diskriminering är oacceptabel – oavsett om den sker på grund av kön, etnicitet, funktionshinder, sexuell läggning, religion eller ålder. Vi vill se en ökad nationell likvärdighet när det gäller kostnaderna för de hjälpmedel som funktionshindrade behöver för att klara vardag och arbetsliv.

   Alla har samma självklara rätt till ett aktivt liv. Där för tycker vi att ett handikapperspektiv ska genomsyra politiken, på alla nivåer. Förbättrad tillgänglighet är en viktig demokratifråga eftersom det leder till bättre förutsättningar för människor med funktionshinder att studera, arbeta och delta i samhällslivet. Handikappsorganisationernas samhällsinsatser och opinionsbildande roll har stor betydelse för att de handikappolitiska målen ska förverkligas.

   Den borgerliga regeringen vill försämra våra trygghetsförsäkringar för att kunna sänka skatten för dem som tjänar mest. Det kommer att drabba de funktionshindrade särskilt hårt. Vi socialdemokrater kommer att fortsätta att driva på arbetet för ett samhälle där handikapperspektivet genomsyrar hela samhället. Ingen vinner på att några lämnas efter

   Katarina Nyberg Finn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: