Regionalförvaltning av rovdjursstammen!

by

Pressinformation
från ombuden från Jämtlands län vid Socialdemokraternas partikongress 28 oktober – 1 november

Regionalförvaltning av rovdjursstammen!
Den för länet så viktiga rovdjurspolitiken fördes efter hårt tryck, från bl a Susanne Hansson, ombud vid den Socialdemokratiska kongressen från Jämtlands län, in i de politiska riktlinjerna. Med ett tydligt ställningstagande att lokala koncentrationer av rovdjur ska kunna hanteras regionalt.

Partiet 024
– Människor känner sig maktlösa när deras djur angrips av rovdjur. Möjligheterna att skydda sina tamdjur är begränsade. Många känner sig otrygga när de vistas i naturen, säger Susanne Hansson, ombud vid den Socialdemokratiska partikongressen.

– Jag kommer från Strömsunds kommun i norra Jämtland. Under årets älgjakt sköt mitt jaktlag lika många björnar som älgar under septemberjakten. Det säger något om rovdjurstrycket, säger Susanne Hansson, ombud vid den Socialdemokratiska partikongressen.

– Rovdjurens närvaro får inte begränsa människors friluftsliv. Rovdjursstammarnas utbredning i Sverige ska regleras utifrån regionala mål och förutsättningar

Beslutet på den Socialdemokratiska kongressen blev:
”I många delar av landet finns det många rovdjur. Rovdjursstammarnas utbredning i Sverige ska regleras utifrån nationella mål. När det uppstår lokala koncentrationer bör detta hanteras regionalt utifrån de nationella målen. Det förutsätter en fungerande regional förvaltning.”

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Regionalförvaltning av rovdjursstammen!”

  1. Iréne Says:

    Jag bor i Värmland. Vi har många vargar med något tryck tycker jag inte det är. Men jag är inte jägare med hund heller. Släpper jägarna sina hundar i vargrevir så kalkylerar de helt säkert med att hunden dödas. Det är jägarna som ska vara hänsynsfulla gentemot viltet och det är de inte! Hundar är då enl vargen inkränktare som ska bort. Varför är det så konstigt och oförståeligt??

    Ja nu har partiet förlorat en väljare till – garanterat!

  2. susannehansson Says:

    Hej Iréne!
    Partikongressens beslut i rovdjursfrågan handlar om att skapa möjligheter att reglera lokala koncentrationer av rovdjur. När rovdjursstammarna blir så stora att de begränsar människor i deras vardag (inte jakt enbart) ska det finnas möjligheter att reglera stammen. Jag menar inte att vi ska utrota någon art utan tvärt om! Vi ska värna alla arter men det måste finnas måttlighet i stammarnas storlek. I vår region har partiet vunnit flera nya väljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: