Skamlöst av ÖP:s ledare

by

På Östersundspostens ledarsida, går idag Per Hansson till hårt angrepp mot den politiska majoriteten i Östersunds. Östersunds kommun har en landets mest stabila kommunala ekonomier och är idag en kommun utan skulder och som har full kontroll på framtida pensionsutbetalningar. Denna ekonomiska stabilitet har skapats av Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. I den ekonomiska kris som nu råder har kommunen klarat sig hyfsat bra jämfört med många andra kommuner i landet.

Under 2009 och 2010 har dock den ekonomiska situationen krävt en del besparingar. Under arbetet med ekonomin inför 2011 kan vi konstatera att grundförutsättningarna är positiva och inga besparingar krävs för att klara ett plusresultat. Vi tror, liksom konjunkturinstitut och regering, att det dystra ekonomiska läget nu vänder och vi vågar därför avstå från ytterligare besparingar för att inte sätta ytterligare press på verksamheter som skola och äldreomsorg.

Detta kallar ledaren i Östersunds Posten Per Hansson, ivrigt påhejad av centerpartisten och oppositionsrådet Carina Zetterström, som ekonomisk lättja och valfläsk. Hansson hoppas att kommuninvånarna ska genomskåda denna lättja. Min förhoppning är att kommuninvånarna inser vilkens ärende herr Hansson går.

Den borgliga regeringen har kunnat göra så mycket mer för landets kommuner i kris. Regeringen har valt en annan väg och sänkt skatterna istället för att värna om vård, skola och omsorg. Statsminister Reinfeldt pratar sig varmt om 3000 arbetstillfällen som tillkommit genom skatteavdrag för hushållsnära tjänster när kommuner och landsting tvingats till varsel av 25 000 personer när regeringen valt skattesänkningar före arbeten inom välfärdssektorn. Som småbarnsförälder är jag mer angelägen om en hög kvalitet inom skola och barnomsorg än jag är att få skatteavdrag för att någon kommer och städar mitt hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: